Llubí, un oasi a Mallorca

Llubí, un oasi a Mallorca
16/08/2016 rex4media
daica-restaurant-02

LLUBÍ, UN OASI A MALLORCA

Pels quals no conegueu Llubí, dir és un bell poble situat al centre de Mallorca que desprèn harmonía i tranquil·litat. Compta amb una població de 2500 persones aproximadament, i és famós pel seu cultiu de tàperes, a més dels seus camps replets de garrofes i ametllers que ens presenten un ambient rural.

QUÈ PODRÀS TROBAR A LLUBÍ?

A Llubí podreu visitar alguns elements importants dins de la cultura Mallorquina entre els quals trobem:

· Esglèsia Parroquial de Sant Feliu: L’església principal de Llubí. Encara que les primeres anotacions sobre una capella daten del 1297, el temple va ser totalment construït entre 1570 i 1650. Durant l’any 1913 va aconseguir el títol de rectoría, i està formada també per la Capella del Roser i el campanar d’estil neogòtic.

· Creus del terme: Aquestes famoses construccions ocupen diversos racons de Llubí, i servien antigament per delimitar les fronteres del poble. En concret trobem 4:

· La creu del molí de Son Rafal.
· La Creu de Son Ramis.
· Sa Creu.
· La Creu de Son Setrill.

· Molins de vent: Dins de Llubí encara trobem 6 d’aquestes construccions que antigament servien per moldre. Avui dia són utilitzats com a residències, i es conserven per preservar la bellesa i el record del poble.

· Ermita del Sant Crist de la Salut del Remei: Aquesta capella es troba als afores de Llubí, concretament a un quilómetro del centre urbà. Va ser construïda en 1896 i principalment va servir com a comunitat d’ermitans, encara que llec es va reformar la cúpula i va passar a ser el lloc de veneració del Sant Crist.

· Talaiots dels Racons: Aquestes dues construccions estan formades per un talaiot d’uns 5 metres ben conservat, i al mateix temps, una formació circular no ben mantinguda. A més també trobem algunes ruïnes que poden suposar que era un santuari.

· Museu d’apicultura: Un complet museu que compta amb una col·lecció privada d’apicultura on s’explica l’evolució de la mateixa durant el pas dels anys. Pot ser trobat en el Molí d’en Suau.

ACTIVITATS I FIRES DE LLUBÍ

Si ens pregunteu, us ajudarem molt gustosament a trobar activitats i visites per realitzar des de Llubí. Us recomanem visitar el mercat setmanal de cada dimarts a la plaça de la carretera, a més de la Fira de la Mel de Llubí, que se celebra el diumenge anterior a la fira tradicional de Santa Catalina (el 25 de novembre).